Vad är användningen av maskrosrot?

Maskrosrot har använts i århundraden i homeopatisk medicin för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Många utövare tror att det fungerar för att förbättra gallblåsan och leverfunktionen och ofta rekommendera den som en levertonic. Dessutom hävdar många att det är ett användbart diuretikum och ett matsmältningsstöd. Det antas också hjälpa till att behandla symptomen på reumatism, artrit och andra typer av kronisk ledsmärta. Vissa utövare rekommenderar det för att förhindra osteoporos också.

Används som ett diuretikmedel, tros det att maskrosrot kan öka flödet av urin från kroppen. Som ett resultat kan det hjälpa människor att minska uppblåsthet genom att avlägsna överskott av vatten och andra föroreningar. Dessutom är maskros hög i näringsämnen, såsom kalium, vitaminer A, B, C och D och järn.

En av de viktigaste användningarna av maskrosrot är som en levertonic. Det anses att hjälpa leverfunktionen bättre och rekommenderas även av vissa utövare att behandla störningar som påverkar levern. Eftersom det till exempel används för att öka gallflödet från levern, kan det hjälpa till att behandla leversjukdomar, såsom cirros, hepatit och gulsot. Det är också troligt att hjälpa mjälten, bukspottkörteln och gallblåsfunktionen. Generellt påverkar det kroppsutsöndringar och hjälper kroppen att utsöndra avfall.

Vissa människor använder maskrosrot som ett alternativ till kaffe. De hävdar att, till skillnad från kaffe, det fungerar för att lugna en upprörd mage. Dessutom tror de att det stimulerar matsmältningsorganen. Faktum är att många människor dricker “kaffe” som tillverkas av maskrosorens rötter med varje måltid för att hjälpa dem att smälta maten.

Människor som drabbas av styva leder, artrit, reumatism och gikt kan också använda maskrosrot. Det är tänkt att spola toxinerna som ökar musklerna och lederna från kroppen. Dessutom hävdar utövare att det hjälper till att minska urinsyra, vilket ökar gemensam rörlighet och minskar ledvärk och stelhet.

Eftersom maskrosor rötter är höga i kalcium och bor, tros de minska risken för osteoporos. Boret antas öka östrogenhalten i kroppen. Ökningen kan vara till hjälp för att bevara bentätheten. Kalciumet fungerar också för att stärka kroppens ben.

Som med något botemedel bör en skicklig utövare eller medicinsk leverantör konsulteras innan du använder maskrosrot. Även om det är säkert för de flesta människor, bör kvinnor som är gravida eller ammar borde använda rötterna med omsorg. Dessutom bör personer som använder vissa läkemedel, såsom litium, antibiotika och antacida, undvika att använda biverkningen om de inte är under medicinsk övervakning.