Vad är de bästa tipsen för näring medan amning?

Näring medan amning är oerhört viktigt, precis som det var viktigt under graviditeten. En ammande kvinna behöver vanligtvis öka sin kaloriintag, men läkare rekommenderar ofta att öka kalorierna med cirka 500 per dag, men det är viktigt att detta görs på ett hälsosamt sätt, inte i snacks som chips eller glass. Dessutom är det viktigt att äta en bra balans mellan frukt och grönsaker för att säkerställa att näringsbehov uppfylls, liksom extra mängder protein och kalcium. Ibland kommer läkare att rekommendera att komplettera näring medan du ammar genom att fortsätta att ta prenatala vitaminer så länge som barnet ammar.

Protein och kalcium är några av de viktigaste aspekterna av rätt näring medan du ammar. Protein bör generellt komma från smalare källor, som kyckling, ägg eller tofu. Vissa läkare rekommenderar att kvinnor undviker att äta fisk helt medan de ammar, på grund av kvicksilverinnehållet som eventuellt kan överföras till barnet. Det är viktigt att få tillräckligt med fett i kosten, men experter rekommenderar hälsosamma fetter som de som finns i nötter, avokado eller olivolja, för att nämna några. Kalcium kan komma från ett antal källor, inklusive ett tillägg, liksom matkällor som ost, mjölk, yoghurt eller till och med vissa grönsaker som broccoli. Det rekommenderas generellt att kvinnor som ammar försöker få minst 1000 mg kalcium per dag.

Att äta en balanserad kost för att garantera rätt näring medan du ammar kommer också att hjälpa kvinnor att återvända till en hälsosam vikt efter att ha födt. Det är viktigt att äta rekommenderade dagliga mängder frukt och grönsaker per dag under amning, eftersom dessa innehåller väsentliga näringsämnen och vitaminer som C-vitamin, vilket är viktigt. Hela spannmålsprodukter, kakor eller spannmål är också utmärkta näringsämnen under amning. Dessa livsmedel hjälper till att lägga till kalorier och stimulera produktionen av bröstmjölk utan tillsats av tomma kalorier som kommer att förhindra viktminskning eller till och med bidra till viktökning.

Att ta ett multivitamin eller fortsätta att ta prenatala vitaminer för att komplettera näring medan du ammar kan också vara en bra idé. Dessutom är det viktigt att vara hydratiserad och drick mycket vatten, men undvik söta drycker som sodavatten. Alla specifika frågor eller näringshänsyn bör riktas till barnets barnläkare, eftersom det är mycket viktigt att säkerställa att barnets näringsbehov tillgodoses också.