Vad är de olika bietpollen biverkningarna?

Bee pollen är ett välkänt naturmedel och en vanlig ingrediens i många typer av kosttillskott. Trots dess popularitet har vissa vårdpersonal uttryckt skepticism om dess effektivitet samt oro över potentiella bipollen-biverkningar. Medan vissa av dessa biverkningar, såsom magont och illamående, är relativt milda och lättbehandlade, andra är allvarligare, kräver akut medicinsk behandling och till och med sjukhusvistelse. De vanligaste biverkningarna av bipollen är allergiska reaktioner som kännetecknas av täppt näsa, ansiktsvullnad och andningssvårigheter. Många experter varnar för användningen av bipollen under graviditeten, eftersom det anses vara ett livmoderstimulerande medel som kan orsaka missfall eller för tidigt arbete.

Företag som säljer kosttillskott som består huvudsakligen eller delvis av bipollen, hävdar ofta att bipollen kan användas för att ge energi, behandla magproblem och desensibilisera användare mot vanliga allergener som ragweed. Ingen av dessa påståenden har bevisats vetenskapligt, och i vissa fall är bipollen-biverkningar identiska med de symptom som användaren försöker behandla. Även om det är svårt att bevisa eller motbevisa påståenden att pollen ger en person en större känsla av energi eller välbefinnande, har vårdpersonal starkt ifrågasatt påståenden från bipollenmarknadsförare att bipollen kan bidra till att förebygga allergysymtom. Enligt skeptiker är det inte särskilt effektivt att ta ett känt allergen oralt i hopp om att desensibilisera sig mot liknande allergener och kan göra mer skada än bra.

Medan sällsynt, anafylaktisk chock, akut hepatit och njursvikt har rapporterats hos personer som använder bipollen. Om en person redan är medveten om att han eller hon lider av pollenallergi, är försiktighet med att använda bipollen sannolikt en bra ide och personen ska kolla med en läkare innan han använder något läkemedel som innehåller bipollen. Eftersom bipollen är så vanligt förekommande i många hälsoprodukter, inklusive näringsstänger, drycker och lotioner, kan människor som är oroade över bipollena biverkningar göra det bra att läsa ingrediensetiketterna noggrant. Symtom på en bipenen allergisk reaktion, såsom kliande hals, wheezing eller svullnad, bör övervakas noggrant. Om de blir svåra eller den person som lider av bi pollen biverkningar har kända allergier, akut medicinsk hjälp bör sökas omedelbart.