Vad är de olika typerna av Bicep-sträckor?

Bicep-sträckor hjälper en person att öka sin flexibilitet och förhindra skada vid träning med vikter. Det är faktiskt en bra idé att sträcka sig före någon form av motion. Lyckligtvis finns det många sätt som en person kan sträcka sin biceps, vilket är musklerna i överdelen av överarmen.

Vissa bicepsträckor utförs medan de står upp. Till exempel kan en person använda väggsträckor för sina biceps. För att utföra en väggsträcka står en person med en hand och en nedre del av den inre armen mot en vägg. Han vänder sedan långsamt sin kropp bort från väggen, stoppar när han känner en bekväm stretching sensation i sina biceps. Han kan hålla den strakta positionen i ca 30 sekunder.

En person kan också utföra biceps sträckor med båda armarna placerade på en vägg. För att utföra dessa sträckor står en person vänd bort från väggen, med båda hans palmer rörande väggen bakom honom och fingrarna pekade uppåt. Han rör sig sedan in i ett häftigt läge med sin torso som lutar sig framåt och händerna är fortfarande på plats på väggen. Han borde hålla den här häftpositionen i ca 30 sekunder.

En annan stående bicepsträcka kräver att tränaren står upp rakt med båda händerna knäppta bakom ryggen. Han vänder då sina knäppta händer så att deras palmer vetter nedåt. Han lyfter slutligen händerna upp, medan de fortfarande är knäppta bakom ryggen och håller den positionen i ca 20 eller 30 sekunder.

Vissa bicepsträckor är avsedda att utföras när en person sitter ner. Till exempel kan en tränare sitta ner på marken och placera händerna bakom honom, hålla knäna böjda och handflatorna vända nedåt. Sedan pekar hans fingrar långt ifrån honom och håller händerna positionerade nära varandra, använder han en gångrörelse för att flytta fötterna framåt. Han borde sluta när han känner sin biceps sträckning och håller sin position i 30 sekunder.

En individ kan till och med utföra bicep-sträckor medan de ligger på golvet. Till att börja med ligger en person på golvet, med mage och bröst som rör marken. Han ska då placera en arm ovanför honom med handflatan vänd uppåt, den andra armen bör böjas i armbågen med handflatan vänd nedåt. Genom att trycka på handen som har sin handflata vänd nedåt, ska han långsamt vrida sin kropp bort från golvet tills han känner sig bekväm i sin biceps. Han borde hålla den positionen i ca 20 till 30 sekunder.