Vad är de olika typerna av fettdieter?

Det finns flera fettsnål dieter tillgängliga att överväga att uppmuntra viktminskning, förbättra hjärthälsan och förhindra övervikt. Några av dessa dieter är också avsedda för att hjälpa deltagaren att sänka hans eller hennes kolesterolnivåer också. Några exempel på dieter med låg fetthalt som för närvarande används är TLC diet, Pritikin diet och Dean Ornish diet. Dessa och de flesta andra dietplaner uppmuntrar att konsumera lämpliga portioner av mat samtidigt som träning och andra hälsosamma beteenden ger optimal effekt. Experimentellt utformade dieter fokuserar vanligen på näring, kaloriintag och ger stöd för att deltagarna är bekväma att fortsätta programmet på lång sikt för utmärkta resultat.

TLC-kosten används ofta som en viktminskningsplan och fokuserar på att inkludera mat rik på fibrer och friska fetter för korrekt näring och kroppsfunktion. Proteinkonsumtion uppmuntras också, eftersom proteiner är kroppens byggstenar för hälsosam och stark muskelvävnad. Denna diet rekommenderar en noggrant orkestrerad rutin inklusive rätt mängd kolhydratintag, eliminerar mättat fett så mycket som möjligt och börjar ett träningsprogram för ökad hälsa och viktminskning. Medan de är effektiva när man noggrant följt, finner vissa människor denna diet för tidskrävande och är mer framgångsrika med andra dieter med låg fetthalt.

En annan typ av låg fetthalt, Pritikin-kosten, fokuserar också på fettsyror och hälsosamma kolhydrater, men den här är också känd för sina läckra recept för att uppmuntra långsiktig hälsosam kost. I denna diet uppmuntras deltagarna att äta tillfredsställande delar av mat gjorda av färskt korn, grönsaker och magra proteiner. Vissa deltagare väljer att besöka Pritikin spa i de inledande stadierna för att starta sin viktminskning, men det är också möjligt och effektivt att delta i denna diet hemifrån. Liksom de andra uppmuntrar denna dietplan också motion som ett viktminskningsverktyg.

Några låg fetthalt dieter är speciellt utformade för att hjälpa till i hjärtats hälsa. Dean Ornish Diet innehåller faktiskt två dieter i en för maximal hjärthälsa. Omvandlingsfasen av kosten är avsedd att hjälpa personer med existerande hjärtsjukdomar minska sjukdomseffekterna på sina kroppar och återfå sin tidigare goda hälsa. I förebyggande diet lär deltagarna hur man äter rätt för att förhindra att hjärta och kardiovaskulära tillstånd uppstår. Medan någon kan dra nytta av den aspekten av kosten, väljer många personer med hög risk för hjärtsjukdom denna diet som en försiktighet.