Vad är de olika typerna av löpande gadgets?

Människor använder många olika prylar för att hålla koll på deras prestanda medan de körs. Löpande gadgets är generellt avsedda att hålla koll på dess genomsnittliga hastighet och avstånd som reste under en körning. Några köra gadgets, som stoppklockor och pedometrar, är ganska enkla och kan bara registrera den totala tiden för en körning och göra grova uppskattningar av hastighet och avstånd baserat på det genomsnittliga avståndet som en täcker i en enda steg. Andra, inklusive vissa program som kan laddas på en smartphone, kan synkroniseras med ett globalt GPS-system (GPS) och inspelningshastighet och avstånd mer exakt. Många använder också löpande prylar för att lagra information varje gång de körs så att de kan spåra deras framsteg över tiden.

Att hålla reda på avstånd är en av de vanligaste applikationerna för att köra gadgets. Människor kan hålla koll på sina träningspass genom att hålla reda på de avstånd som de kör dagligen eller veckovis. Endurance löpare och individer som tränar för maratonmiljöer fokuserar ofta på att öka det avstånd de täcker varje gång de körs. Det är ofta svårt att kvantifiera framsteg om man inte har en exakt uppfattning om hur långt man har rest. Råanordningar som uppskattar avstånd genom att räkna framsteg och göra uppskattningar baserade på beräkning av stridlängd kan användas för detta ändamål, liksom fler avancerade enheter som synkroniseras med GPS-system för att ge mer exakta avståndsmätningar.

För många människor, särskilt de som driver konkurrenskraftigt, att hålla koll på hastigheten är minst lika viktigt som att hålla reda på avståndet. Köra gadgets för detta ändamål, återigen, sträcker sig från råa till komplexet. Om man känner av avståndet till en körning, är det möjligt att helt enkelt spela in tiden på olika punkter under hela körningen och beräkna genomsnittliga hastigheter baserat på tid och avstånd. Löpande gadgets med GPS-system kan emellertid ge mycket mer korrekt information om en takt på en given punkt.

Vissa köra gadgets används för att spela in information efter en körning medan andra faktiskt kan vara ganska värdefulla under körning, särskilt för dem som kör konkurrenskraftigt. Några köra gadgets som spelar in avstånd, till exempel, spelar ett ljud efter varje mil för att uppdatera löpare om hans framsteg. Andra kan meddela löpare om hans hastighet sjunker under en viss takt. Detta kan vara viktigt för konkurrenskraftiga löpare som syftar till att slutföra körningar under en viss tid.