Vad är de olika typerna av Triathlon Wetsuits?

Triathlon våtdräkter är utformade för att ge värme, såväl som optimal flytkraft på vattenytan. Maximal drifthastighet ökar simmarhastigheten och sparar värdefull energi under en triathlon och träning. Det finns fyra huvudtyper av triathlon våtdräkter inklusive full-cut, ärmlös, short cut och bibjohn med pullover. Den primära skillnaden mellan dessa typer av triathlon våtdräkter är mängden material som täcker kroppen.

Neopren, eller neoprenliknande material, är de vanligaste tygerna för triathlon våtsaker, eftersom de ger värme och flytkraft. Våtdräktens levitiv kan ändras för att passa simmarens stil och förmåga genom att variera placeringen och tjockleken av neopren i våtdräkten. Detta gör att varje typ av triathlon våtdräkt kan vara något skräddarsydd för en racer simma förmåga och stil.

En fullskuren triathlon våtdräkt, som också ibland kallas en fulldräkt, ger mest kroppsskydd av alla våtdräkterna. Det börjar vid nacken, täcker helt över armarna och sträcker sig ner i benen till anklarna. Fördelar med den fullskaliga kostymen innefattar att ge största möjliga flytkraft, reducera drag genom att effektivisera kroppen och förhindra att vatten strömmar genom kostymen. Denna typ av kostym kan leda till överhettning, och är också svårt och tidskrävande att sätta på.

Ärmlös typ av triathlon våtdräkter är fullskärmade våtdräkter utan ärmar. Denna typ av kostym ger stor flytkraft, men är något mindre strömlinjeformad. Tätningen runt armarna är bra, men i jämförelse med fullskärningen kan viss vattentryck skapas när vatten passerar in i dräkten under armslag. Ärmlös kostymer är inte riktigt lika varma som fullskalig kostym, och är lite lättare att sätta på.

Korta eller knä längd, triathlon våtdräkter är ärmlös våtdräkter som stannar vid knäet. Dessa våtdräkter ger god flytkraft och måttlig effektivisering. Denna typ av våtdräkt exponerar mer av kroppsytan, vilket minskar risken för överhettning. Dessa kostymer är också ganska lätta att sätta på och ta av.

En bibjohn med pullover är en tvådelad våtdräkt. Huvuddelen ser ut som ett par täta knuffar, helt täcker benen, men lämnar axlarna och armarna fritt. En tätt dragkedja med våtdräkt ger täckning för torso. Den här designen ger full täckning, precis som den fulla klippan, men med större smidighet. Böjlighet och effektiviseringseffekter är bra med denna modell, och tillverkaren hävdar att den här stilen ger ett bättre utbud av armrörelse.