Vad är de olika typerna av vatten aerobics utrustning?

Vatten aerobics är en form av motion som är populär bland personer som har vissa hälsoförhållanden, inklusive gemensamma problem, artrit och mjuka vävnadsskador. Det består vanligtvis av aeroba övningar som utförs i en pool. Denna typ av motion erbjuder fördelarna med aerob träning med mycket lägre risker för skador på musklerna och lederna. Det finns många typer av vatten aerobics utrustning som kan användas, inklusive skum nudlar, flytbälten, kickboards, vikter och handskar.

Nudlar är en av de vanligaste typerna av vatten aerobics utrustning. Gjord av lättvikt, flytande polyetenskum, används de i många vatten aerobic övningar. De är vattentäta och kan böja för att hjälpa till i många träningspositioner. Nudlar ger balanseringsstöd och ökat motstånd för både övre och nedre kroppsövningar. De används i vatten jogging övningar samt buk övningar.

Ett flytband är bundet runt midjan för att hjälpa en person att göra djupvatten aerobics. Det är mycket effektivt eftersom det stabiliserar en persons tyngdpunkt i vattnet. Denna del av vatten aerobics utrustning ger också ett stort antal rörelser, så armar och ben kan bearbetas samtidigt. Många använder flytbälten under andra typer av vattenaktiviteter i stället för flytvästar.

Även kallad fladskivor eller paddle boards, kickboards är en typ av vatten aerobics utrustning som används för att stödja en persons vikt när han gör lägre kroppsövningar i vattnet. De är typiskt konstruerade av skum med hög densitet. Kickboards kan hjälpa till att bygga starkare benmuskler, förbättra sparktekniker och öka flexibiliteten i ankeln. Kickboards tillåter också tränaren att hålla sitt huvud ut ur vattnet men har fortfarande en intensiv träning.

Vatten aerobics vikter kan vara vattentäta hantlar hålls i händerna eller bärs på handlederna och fotled. De ger extra motstånd för att bygga arm- och benmuskler. Många människor håller bara eller bär dem medan de gör vanliga vatten aerobic övningar, och andra gör specifika repetitionsövningar med dem. Vatten aerobics vikter kommer vanligtvis i många storlekar och viktmängder.

Vissa människor bär vatten aerobic handskar, som har webbed fingrar. De är gjorda av flexibel neopren och har vanligtvis justerbara storlekar som passar personens händer. Denna typ av vatten aerobics utrustning används för att bygga uthållighet och styrka under en vatten aerobics övning. De arbetar på två sätt, inklusive att skydda händerna från att bli krympade i vattnet och ge ökat motstånd under övningarna.