Vad är de olika typerna av vitaminer för babyar?

Vitaminer för spädbarn kommer i en mängd olika typer, av vilka de flesta är i flytande form. Vitamin D rekommenderas ofta för ammande barn. Vissa vanliga multi-vitamin droppar för spädbarn innehåller järn.

De flesta vitaminer för spädbarn under 12 månader är i form av droppar som kan läggas till barnets formel. Alternativt kan en droppe placeras på en napp eller mors nippel om barnet ammar. Vitamin droppar för spädbarn kan hittas i många butiker.

Vitamin D är en av de viktigaste vitaminerna för spädbarn. Spädbarn med D-vitaminbrist är benägna till ett tillstånd som kallas rickets. Rickets orsakar extremt mjuka ben i spädbarn. Spädbarnsformler för spädbarn innehåller vanligtvis tillräckliga mängder av detta vitamin. Om barnet ammar, kan hans barnläkare dock rekommendera ett vitamin D-tillskott.

Vissa vitaminer för spädbarn är gjorda med naturliga ingredienser. Dessa flytande tillskott innehåller vanligtvis inte gluten eller soja. Naturliga baby vitaminer anses vara säkra för spädbarn som har allergier. Vanligtvis används inga artificiella sötningsmedel i dessa typer av vitaminer för spädbarn. Ekologiska baby vitaminer är vanligtvis växtbaserade.

Äldre barn och småbarn som konsumerar fasta livsmedel kan få extra näringsstöd från vitaminberika snacks. Dessa vitaminer för spädbarn kan läggas till fingermat som är lätta att smälta. Vissa multi-vitamin snacks är gjorda av majs eller vete.

Multivitamintillskott för äldre barn kan vara fruktsmakade. Dessa innehåller i allmänhet flera viktiga vitaminer och vissa mineraler också. En formel av vitamin B-komplex kan rekommenderas för prematura barn eller för personer med särskilda näringsbehov. Underviktiga spädbarn kan behöva B-vitaminer tillsättas till deras formel. Vissa barn som återhämtar sig från infektion eller kirurgi kan behöva ett vitamin C-tillskott.

Vissa vitaminer för spädbarn innehåller också ett probiotiskt tillskott. Probiotika hjälper till att stödja immunsystemet. Vissa experter tror att lägga probiotika till ett spädbarns formel kan också hjälpa till att lugna ett barn med kolik och lindra symtom på tarmgas.

Ibland behöver spädbarn kompletterar med vitamin D3 och docosahexaensyra (DHA). DHA kan hjälpa till att stödja en spädbarns utveckling och också gynna centrala nervsystemet och hjärnans funktion. Dessa kompletterande droppar kommer typiskt med en droppare vilket gör dem lätta att dispensera.