Vad är de olika typerna av yoga för depression?

Det finns flera huvudtyper av yoga för depression som antingen fokuserar på att öka aktivitetsnivåerna och minska kroppens stressrespons, eller koncentrera sig på återställande metoder, såsom andning och meditation. Huvud yoga poserar för depression inkluderar Dolphin Pose, Dolphin Plank Pose och Wild Thing för att öka aktiviteten, och Corpse Pose, Easy Pose och Lotus Pose för att främja restaurerande processer i kroppen. Studier har funnit att de flesta yoga för depression kan vara effektiva, oavsett vilken speciell stil som utövas. Många tror att yoga förbättrar mental funktion, minskar stress och lindrar några av symtomen på posttraumatisk stressstörning (PTSD).

En 2009 Harvard-studie fokuserade på användning av yoga för depression och ångest och sammanställde data från olika studier över hela världen. Yoga har visat sig minska stress- och smärtsvaret i en studie från Utah i Utah, medan en tysk studie från 2005 visade att yoga reducerade känslor av depression med upp till 50%. På samma sätt befanns yoga och fokuserade andningsförfaranden minska effekterna av PTSD hos australiensiska veteraner, vilket reducerade måttliga till svåra symptom ner till mild till måttlig symtom.

En typ av yoga för depression fokuserar på att bygga styrka och öka hjärtfrekvensen. Dessa ställningar, som i allmänhet är mer ansträngda, agerar på samma sätt som regelbunden övning på depression, samtidigt som man lägger till andning och medvetenhetskomponent. Den första uppsättningen ställningar som är fördelaktiga för depressionsdrabbade är Dolphin Pose och Dolphin Plank Pose, som fokuserar på axelöppning, kärnstyrka och benflexibilitet. Wild Thing är en annan styrka byggnad som fokuserar på att bygga hela kroppen styrka och sträcker armarna, benen och ryggen. Dessa ställningar kan öka hjärtfrekvensen och styrkan, vilket minskar allvaret av kroppens stressrespons.

Återställande yoga för depression tar en något annorlunda inställning och fokuserar på andning medvetenhet och meditationsteknik för att förbättra både mental och fysisk hälsa. Den huvudsakliga restaurerande yogan utgör depression, inkluderar Corpse Pose, där en individ ligger ner för djup andning, och Easy Pose och Lotus Pose, där individer sitter med benen korsade i olika orienteringar. Dessa ställningar är utformade för att skapa en balanserad och centrerad känsla, och de följer också meditationsförfaranden och andningsövningar som också har visat sig minska depression och ångest. Att använda återställande yoga för depression är ofta fördelaktig för individer som inte säkert kan delta i mer ansträngande yoga poser.