Vad är de olika typerna av yoga för styrka?

Medan vissa människor ser styrketräning som en nödvändig del av sitt träningspass, ser andra på styrketräningsmaskiner och hantlar och ser medeltida tortyranordningar. Lyckligtvis är pumpning av järn inte det enda sättet att få styrka. Yoga för styrka utgörs och klasser kan bidra till att förbättra övergripande kroppssignal och styrka, samtidigt som du ökar flexibiliteten och ger stressavlastning från träningsövningar. Det finns många olika typer av yoga för styrka, inklusive makt yoga och yoga med vikter klasser.

Yoga kan förbättra styrkan genom rörelser som är viktbärande. Istället för att förlita sig på viktplattor eller fria vikter för att ge motståndet som bygger muskler, bygger yoga på motståndet i kroppens vikt. Förutom specifika ställen som bidrar till att förbättra styrkan, kräver många yogapraxis också en konstant, inre dragning på kärnmusklerna, vilket hjälper till att hålla varje ställe att arbeta med kroppens muskler. Medan någon typ av yogaklass sannolikt kommer att innehålla några ställen för styrka, kommer många yogastudior att lista styrkafokuserade klasser som “yoga för styrka” eller “power yoga”.

Power yoga är en hybrid mellan två traditionella stilar av yoga, kallad ashtanga och vinyasa. I denna stil läggs betoning på andan, vilket hjälper till att ge en stadig ström av syre när eleverna flyttar snabbt från en pose till nästa. Power yoga klasser är vanligtvis mycket tunga på viktbärande poser menade att öka styrkan. Eftersom yoga för styrka fokuserar på att förbättra kroppsutövaren är klasserna ordentligt ordnade för att säkerställa att alla muskelgrupper fungerar enkelt.

Yoga med vikter är ett roligt sätt att kombinera traditionell styrketräning med yoga. Eleverna följer en vanlig yoga rutin, medan de håller sig på en uppsättning lätta eller medelviktiga hantlar. Tyngdpunkten ligger på kontrollerad och noggrann rörelse, eftersom svängning av vikterna kan leda till skador och förlita sig på tröghet i stället för styrka. I vissa rutiner kan eleverna pausa under en pose och göra flera repetitioner av en mer traditionell friviktsflyttning, till exempel att kombinera tricepförlängningar med yogastolen.

Några av de mest grundläggande yogapositionerna ger ett utmärkt tillfälle att använda yoga för förbättring av styrkan. I planka ställer eleverna upp i en uppskjutningsposition, med armar som hålls direkt under axlarna, magen knäpps in mot ryggraden och fötterna något ifrån varandra. Håll bara plankpositionen en otrolig motståndsträning som bygger styrka genom armarna, kärnan och baksidan. För en ännu större armbyggnadsrörelse kan eleverna flytta in i planken genom att lyfta en arm från marken och vrida kroppen så att ett ben staplas ovanpå varandra och armarna gör en vertikal linje från marken upp mot himlen .