Vad är de vanligaste biverkningarna av sukralos?

Sukralos är ett artificiellt sötningsmedel gjord för att ersätta naturligt socker för att sänka mängden kalorier som intagits, liksom olika andra skäl. Den används för artificiell produktion av sötma i olika marknadsprodukter och innehåller nollkalorier och tillverkas under värme med specifika pH-värden. Det är 600 gånger sötare än bordsocker eller sackaros, men på grund av flera biverkningar av sukralos bör användningen begränsas eftersom alltför stora mängder kan vara hälsofarliga och det kan orsaka andra hälso- och medicinska komplikationer. Det finns i nästan varje produkt på marknaden runt om i världen, inklusive olika livsmedel som är uttorkade eller kokta.

Listan över biverkningar av sukralos är ganska lång vilket kan göra det potentiellt skadligt för kroppen. Dess överdrivna användning kan orsaka flera medicinska problem inklusive illamående, uppblåsthet och andra gastrointestinala komplikationer. I stora mängder kan det också orsaka andningssvårigheter, såväl som medvetslöshet i svåra omständigheter. Eftersom sukralos är 600 gånger sötare än bordsocker och de flesta andra artificiella sötningsmedel, kan dess överanvändning vara beroendeframkallande och leda till ännu fler hälsoproblem.

Om personen är starkt beroende av sukralos kan han eller hon vara ett lätt offer för många livshotande problem som utvidgning av lever och njure, bäckens hyperplasi, förlängning av graviditeten och andra hjärn- och ögonproblem. Det kan också orsaka snabb viktminskning inklusive sänkning av de röda blodkropparna. Överdriven mängd sackaros kan göra normala influensa och allergi symptom, som en hosta och rinnande näsa, värre. Även om detta inte kan verka som en av de allvarliga biverkningarna av sukralos kan det bli svåra medicinska tillstånd som bronkit och lunginflammation.

Hudproblem måste också läggas till den långa listan över biverkningar av sukralos. För personer som är i hög risk för hudallergier som svullnad, hudens torrhet och irritation och utslag är användningen starkt förbjuden. Det är också ansvarigt för många fysiologiska problem som ångest, plötslig ilska och snabba humörförändringar. Sukralos kan också orsaka olika hjärn- och ögonproblem.

Det värsta av biverkningarna av sukralos orsakas av induktion av klor under tillverkningsprocessen. Klor är en mycket farlig kemikalie som används i giftiga gaser, liksom flera moderna bekämpningsmedel och plastprodukter. För mycket klor i kroppen kan orsaka allvarliga medicinska problem, inklusive dödsfall, när alltför stora mängder intas regelbundet.