Vad är en Bodyblade & undefinedundefinedReg ;?

En Bodyblade® är en del träningsutrustning som erbjuder en lågt träningsövning för kärn-, axel-, arm- och ryggmuskler samt generell stabilisering. Bodyblade® är ett långt, tunt föremål med handtag i mitten och två böjliga band på vardera sidan av handtaget som klappar som vingar när produkten skakas från sida till sida. Det finns fem modeller, som sträcker sig från 32 tum (81 cm) i längd och en kilo (.45 kg), till fem meter långa och 2,5 kilo (1,1 kg).

Bodyblade® uppfanns 1991 av Bruce Hymanson, en fysioterapeut i nästan kvart i århundradet, som ville utveckla utrustning som skulle kunna hjälpa till att stärka sina klients axelmuskler utan att kräva ett brett rörelsefel, vilket orsakade smärta vid rehabilitering av patienter .

Med Bodyblade® kan man uppnå muskelstyrka och toning utan påverkan av tung utrustning, såsom handvikter eller tyngdintensitet när man utför övningar som push-ups. Oscillationerna hos de flexibla banden gör att axlarna och de omgivande musklerna kan komma upp till 270 gånger per minut i ett försök att stabilisera vibrationerna samtidigt som de uppmuntrar bandets fram och tillbaka rörelse. Ju större kraft som appliceras på att skaka produkten – vilket resulterar i en bredare rörelse eller “flex” av spetsarna, desto större är det motstånd som behövs för att musklerna ska kunna styra och stabilisera rörelsen. Andra fördelar kan vara gemensam rörlighet och flexibilitet med mindre risk för skada.

Många har noterat Bodyblade®’s udda utseende, men anmärkningsvärda nyheter och fitnesspublikationer har lovat effekterna av Hymansons uppfinning, vilket bekräftar att det är effektivt i vad utrustningen hävdar att göra. Det finns en mängd olika rörelser och rutiner man kan göra, oavsett om de står, paring med andra cardio träningspass, som aerobics, sittande eller ens ligger ner. Antalet kalorier som kan brännas med Bodyblade® varierar per person och av träningsintensitet. Träningsvideor är tillgängliga för att hjälpa kunder att lära sig att använda utrustningen och maximera resultat.

Bodyblade® sägs träna rörelse, eftersom det kräver grupper av muskler att arbeta tillsammans. Det marknadsförs till idrottare som återhämtar sig från skada, skryter mindre tid, non-athletes återhämtar sig från skada som behöver omskola musklerna, och de som helt enkelt vill tona och rikta sig på kärn, rygg, axlar och armar. Idrottare som är beroende av precisionsrörelser – speciellt golfare och tennisspelare – kan också hämta från Hymansons utrustning och träningsrutiner.

Andra fördelar med Bodyblade® är enkel förvaring och bärbarhet. Dess användarvänlighet kan också göra utrustningen till ett bekvämt träningsval för upptagna människor och för dem som reser mycket. Parat med påståendet att man kan få ett träningspass på bara några minuter, kan produkten med fördel användas överallt, när kunden har några extra stunder i sin dag.