Vad är en daglig detox te?

Människokroppen utsätts för många toxiner under en vanlig dag. Dessa toxiner kommer från luften, mat och stress, och de kan påverka människans hud, immunförsvar och övergripande hälsa. Många holistiska vårdpraktiker och förespråkare för alternativ medicin förbrukar daglig detoxte i ett försök att eliminera och rensa toxiner från kroppen. Dagligt detoxte kommer i många former, men de flesta består av mer än en organrensande ört och är beredda med kokande vatten.

Daglig tedryck har varit en del av den asiatiska livsstilen i århundraden och anses vara en del av en holistisk hälsa. Det finns flera skillnader mellan “vanligt” te och daglig detoxte. Standardteat består vanligtvis av bara en typ te, till exempel grönt te eller svart te. Detoxte består av flera typer av te och ibland frukt. Detta görs vanligen eftersom flera örter och te kan maximera rengöringseffekterna, eftersom varje enskild ört arbetar för att avlägsna ett visst organ.

Det finns många smaker av daglig detoxte som arbetar för att återuppliva och förbättra funktionen hos olika organ. Till exempel består många persikatetox-te vanligtvis av persikor, ingefära, svartpeppar, majs silke och maskros. Dessa ingredienser har naturliga leverreningsegenskaper, såsom stimulerande gallproduktion. Denna typ av te kan fungera för att återställa lever- och njurefunktionen samt hjälpa till med urinproduktionen.

Citrondetoxte innehåller typiskt cayennepeppar och citronsaft. Citronsaften innehåller stora mängder vitamin C, en antioxidant som hjälper immunsystemet. Cayennepeppar har många helande egenskaper och ingredienser, såsom capsicum, vilket hjälper till med magproblem och hjärtproblem. Många människor använder olika typer av citron detox te för att främja viktminskning.

Andra populära typer dagliga detox-teblandningar är kamomillblandningar och pepparmyntsblandningar. Kamille te kan hjälpa till på flera sätt. Till exempel menas de att lugna människor som är stressiga och att hjälpa till med uppblåsthet och illamående. De viktigaste avgiftningsegenskaperna hos denna ört eliminerar allergener och föroreningar.

Pepparmint detox-te har vanligtvis många ingredienser – vissa har upp till 40 örter. Denna typ av daglig detoxte hjälper till med kolon och magproblem, såsom irritabelt tarmsyndrom, illamående och matsmältningsbesvär. Det kan också hjälpa till att ta bort toxiner i kolon.

Det kan finnas några risker som är förknippade med att starta ett dagligt detox-teprogram. Framtida tedrycker ska i förväg diskutera den särskilda teblandningen med sina läkare eller apotekare för att säkerställa att teet inte orsakar några reaktioner med nuvarande recept eller mediciner. Användare bör också följa de dagliga rekommendationerna, eftersom det har varit medicinska problem och överdoser som orsakats av överkonsumtion.