Vad är en kinesisk kost?

Den kinesiska kosten är en som består av låg fetthalt och färska livsmedel. Medan den västerländska världen kan uppleva den kinesiska kosten som består av stekt mat som är belagd med salt och socker, är detta en missuppfattning. Faktum är att de flesta som bor i Kina konsumerar en kost full av friska frukter, grönsaker och magert kött.

Västkinesisk mat är väsentligt annorlunda än den mat som ingår i den kinesiska kosten. Säsongsmat är viktig för kinesisk mat, eftersom mat som inte är säsong inte är tillgängligt. När de kokas, sägs säsongsbetonade matar ofta i små mängder vegetabilisk olja eller ångas för att uppnå rätt konsistens. Hela korn, som ris, är också en stor del av den kinesiska livsstilen.

Förutom säsongsbetonade frukter och grönsaker består den kinesiska kosten också av vissa magra kött. Återigen är kött som är beredd i de flesta delar av Kina ångad eller sautad snarare än friterad och panerad. Te är också viktigt för det kinesiska folket, eftersom urtete har varit en del av den kinesiska kulturen i många århundraden.

En stor del av kinesisk medicin bygger på tanken att örter kan hjälpa till att läka människokroppen. Därför är det inte ovanligt att konsumera ett örtte med varje måltid i hela Kina. Både Oolong och Pu’er-teer är populära inom Kina. Dessa te antas hjälpa till vid matsmältningen, och båda teerna innehåller en hel del koffein, vilket bidrar till att öka sin metabolism. Även om te är en viktig del av den kinesiska kosten, är denna dryck knappast någonsin blandad med en stor mängd socker, vilket gör det till en hälsosam dryck.

Efter den typ av diet som nämns ovan kommer det att leda till en hälsosammare livsstil. Försök att följa en “kinesisk diet” genom att ta “kinesiska dietpiller” rekommenderas inte. Dessa piller finns tillgängliga över hela världen, även om många av dem kan orsaka allvarliga hälsokomplikationer. Det enda sättet att följa en kinesisk diet är att äta säsongens grönsaker och frukter, luta kött, hela korn och att konsumera te.

Att injicera ett piller som hävdar att vara en del av den kinesiska kosten kan vara extremt farligt. Tänk på att den typ av diet som konsumeras i Kina inte liknar den kinesiska maten som finns inom västvärlden. Den som vill följa en hälsosam diet bör hålla sig borta från friterad mat, mat som är fylld med socker och livsmedel som innehåller en stor mängd salt.