Vad är fördelarna med att tugga sockerfritt gum?

Den främsta fördelen med att tugga sockerfritt tuggummi är förebyggandet av hålrum. Denna fördel är resultatet av bristen på socker samt extra salivproduktion. Tuggummifritt tuggummi kan också bidra till att återställa tandemaljen och skölj bakterier från munnen. Dessutom kan det bidra till att förbättra lukten av en tandköttsrubber.

Ofta tuggar människor sockerfritt tuggummi för en viktig fördel: förebyggande av hålrum. När en person tuggar tuggummi som innehåller socker, badar han i princip tänderna i socker. Om han tuggar regelbundet tuggummi flera gånger varje dag ökar han dramatiskt risken för att han utvecklar hålrum. För att undvika detta kan en person välja att tugga sockerfritt tuggummi. I ett sådant fall kan en individ njuta av att tugga och den smak som han skulle få från regelbundet tuggummi utan risk för tandförfall att följa med det.

Förutom fördelen med sockerfritt tuggummi som är relaterat till bristen på socker finns det också andra sätt på vilka det är friskt för munnen. Det stimulerar till exempel salivproduktion, vilket hjälper till att tvätta bort bakterier och skräp från munnen. Det bidrar också till att neutralisera surheten i människans mun, vilket kan hjälpa till med förebyggande av hålrum. Faktum är att studier visar att tuggning av sockerfritt tuggummi faktiskt bidrar till att återställa tandemaljen vilket leder till starkare och friskare tänder.

Förebyggandet av tandförfall på grund av tuggummi är faktiskt mätbart. Några studier har visat att en person kan minska sina risker för tandförfall med 40 procent genom att tugga sockerfritt tuggummin strax efter att ha ätit eller druckit. Fortsatt tuggningen i minst 20 minuter har visat sig vara särskilt hjälpsam.

Vissa människor antar att tuggummi är bara viktigt efter att ha konsumerat en söt måltid eller mellanmål, men det är en missuppfattning. Bara om någon mat har potential att orsaka håligheter. Av denna anledning kan tuggummi eller borsta tänder mellan måltider hjälpa till med förebyggande av kaviteten oavsett om en person har konsumerat ett äpple, en biff eller en bit paj.

En individ kan också finna det fördelaktigt att tugga sockerfritt tuggummi när han försöker behandla eller undvika dålig andedräkt. Tuggummi hjälper till att hålla munnen fuktig, vilket förhindrar illaluktande andning. På samma sätt tas obehagliga lukt bort när det extra salivet tvättar bort bakterier och skräp som kan orsaka dålig andedräkt.