Vad är fördelarna med kreatin för vegetarianer?

De främsta fördelarna med kreatin för vegetarianer är ökad energi och muskelstyrka. Eftersom kreatin är ett näringsämne som finns i köttprodukter har vegetarianer naturligtvis lägre nivåer i sina muskler. Vegetarer som är oroliga för att bygga upp och bibehålla kroppens muskelmassa kommer att dra nytta av det mesta av kreatintillskott.

Kreatin förekommer naturligt i musklerna som djur och människor använder i fysisk aktivitet. Det upptäcktes att vara en del av muskelvävnaden i mitten av 1800-talet. Vissa organ, som bukspottkörteln, producerar kreatin. Även om det inte konsumeras genom att äta kött, har vegetarianer fortfarande några spår av kreatin i sina kroppar.

Vitamintillskott som innehåller kreatin för vegetarianer hjälper denna grupp att få tillräckliga nivåer av näringsämnen som icke-vegetarianer vanligtvis inte behöver oroa sig för. Kreatin har visat sig bygga muskelstyrka och densitet hos löpare, kroppsbyggare och andra typer av idrottare. I idrottare över 40 år är kreatin effektivare för att behålla muskelstyrkan än vad som är att bygga ytterligare kroppsvikt.

På grund av deras dieter kan tillskott av kreatin för vegetarianer hjälpa dem att upprätthålla hälsosamma metaboliska hastigheter. Den ökade muskelstyrkan och massan gör att kroppen kan bränna kalorier mer effektivt och minska muskelmattning. Fysiska aktiviteter, som löpning och aerobics, kan bli enklare eftersom uthållighet ökas med kreatinintag.

En annan fördel med kreatin för vegetarianer är förmågan att återhämta sig snabbare från fysisk belastning. Symptom på överansträngning – som muskelspasmer, påfrestningar och till och med mindre skador – kan ta mindre tid att läka när kreatintillskott konsumeras. Muskler kan också kunna utföra bättre under träning och ansträngande, utökad aktivitet.

Att ta kreatin för vegetarianer är ett sätt att få fördelarna med köttkonsumtion medan man följer en önskad livsstil. Köttkonsumtionen kan undvikas av vissa för viktminskning, religiös praxis, personlig preferens, djuraktivism eller av många andra hälsoskäl. Några tilläggskomplex blandar kreatin med andra näringsämnen som behövs av vegetarianer, såsom vitamin B12, koenzym Q10 och karnitin. Vegetarer som konsumerar mejeriprodukter samt dem som avstår från alla djurfoderkällor behöver dessa näringsämnen.

Kosttillskott som kombinerar flera näringsämnen, inklusive kreatin, kan hjälpa vegetarianer med sina minnes- och behållningsförmåga. De kan också öka den totala energin och ha en positiv effekt på känslor. Lägre fysisk energi kan leda till känslor av mild depression eller humörhet, en kostbiverkning som många vegetarianer kanske inte känner till.