Vad är fördelarna med meditation för sömn?

Många människor upplever svårigheter antingen somna eller somna. Det finns många alternativa behandlingar som kan hjälpa till, inklusive olika meditationstekniker. Meditation för sömn utspeglas som ett drogfritt sätt att slappna av sinnet och kroppen nog för att tillåta hälsosamma sömncykler att inträffa. Fördelarna med att öva meditation för sömn inkluderar en bättre sömnkvalitet och mindre tid på att försöka sova.

Fördelarna sker inte omedelbart eftersom det vanligtvis tar lite övning att hänga med meditationen. Grunderna – rensa ditt sinne av all tanke och oro – låter lätt, men utövare har funnit att det är lite svårare än de trodde att det skulle vara. Det är dock inte så svårt att det inte kan åstadkommas med viss övning och en lugn miljö.

Människor har använt meditation i hundratals år för att lugna sitt sinne, hantera sjukdom och främja en känsla av välbefinnande, utan stress. Modern vetenskap har lärt sig dessa fördelar kan mätas i kroppens svar. Fördelarna med meditation för sömn genomgår också ytterligare studier.

Meditation för sömn kan utföras strax före sänggåendet. Patienterna skördar fördelarna i form av bättre sömn, men de kan också uppleva ytterligare förbättringar, till exempel en minskning av symptomen på depression. Människor som rutinmässigt misslyckas med att sova bra har ökad depressionsgrad samt en ökad risk för diabetes och andra fysiska sjukdomar.

Att använda meditation för sömnförbättringar tar inte mycket tid och det kostar inte något annat än någon övning och beslutsamhet. Det kan ta en halvtimme eller mindre om dagen för att utföra medling. Förutom förbättrad sömn, kommer utövare att minska stressen på sina sinnen och deras kroppar.

Det finns olika typer av meditation, och det kan ta försök och fel att upptäcka vilka som fungerar bäst. Andningsmeditation har visat sig vara effektiv, och det har sålt eller slår meditation. Den förstnämnda kräver att en person sitter och koncentrerar sig på andningen och sätter luft i kroppen genom näsan. Den senare tekniken är mycket som namnet antyder, med en person som koncentrerar sig på ett ljudslag. Mind meditation och transcendental meditation är två typer som har visat sig vara fördelaktiga i kampen mot sömnberövande.