Vad är fördelarna med näringsmässig jäst?

Rik på B-vitaminer och smaklig umami smak, näringsjäst används ofta som kryddor eller tillsatsmedel. Hälsovinsterna av näringsjäst har gjort den särskilt populär bland vegetarianer och veganer, eftersom de små organismerna är en riklig näringsämne som kan vara svår att få från växtkällor. Även om livsmedel som parmesanost kan sojasås och kokta svampar ge samma smaker, de saknar hälsovinsterna av näringsjäst.

På grund av sin restriktiva kost kan det vara svårt för veganer att få mat som har den tillfredsställande umami-smaken. Medan svamp, soja och tång kan alla ge en del av denna smakliga smak, saknar de hälsofrämjande fördelarna med näringsjäst. Soja och tångprodukter kan innehålla höga halter natrium, medan svampar har liten näring helt och hållet.

Denna lilla mikroorganism är ett kraftverk av näring, särskilt de B-vitaminer som vissa naturläkare tror att spelar en viktig roll för att skydda det centrala nervsystemet. Bara två tsk näringsjäst innehåller 670% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitamin B-1, 590% vitamin B-2, 280% vitamin B-3, 560% vitamin B-6 och 400% av vitamin B-12. Den innehåller också 180% av det rekommenderade dagliga intaget av folsyra och 10% av pantotensyra samt 30% av det rekommenderade dagliga intaget av selen, 16% dietfibrer och så mycket som 9 g protein. Genom att införliva denna superfood i den dagliga kosten som krydda eller saltutbyte är det möjligt att utnyttja fördelarna med näringsjäst utan att ta den i form av kapslar.

Som kosttillskott har näringsjäst en ojämförlig säkerhetsrekord. Medan många vitaminer och mineraltillskott kan producera biverkningar som spolning och gastrointestinal nöd, är näringsmässig jäst otroligt väl tolererad på grund av näringsbufferten som tillhandahålls av dess naturliga form. Jämfört med konventionella vitamintillskott är naturlig näringsjäst också extremt billig, vilket kan stå för mycket av dess popularitet.