Vad är fördelarna med One-Legged Squats?

Otaliga idrottare lägger till en-legged squats till sina träningspass, och med goda skäl. Denna övning kan förbättra muskelstyrkan, flexibiliteten, balansen och samordningen, så det är en bra övning att utföra regelbundet. De kan vara svåra för vissa människor, eftersom enbenspratar kan lägga extra på knä, anklar och höfter, så om personen som överväger träningen har problem med dessa leder, ska han eller hon konsultera en tränare eller en medicinsk professionell före Försök med denna övning. Det kommer också att vara viktigt för en person att bli bekant med rätt sätt att göra övningen för att förhindra skador.

En-legged squats använder kroppens vikt som naturligt motstånd, och genom att träna på ett ben i taget får varje ben mer motstånd för större fördelar med muskelbyggande. Benens muskler kommer att stärkas och tonas, och ligamenten i lederna kommer också att dra nytta av denna motionsövning. Genom att utföra flera repetitioner på varje ben under varje träningspass eller alla andra träningspassar hjälper du personen att snabbt och effektivt utveckla starkare muskler och muskelböjlighet. Om träningen görs ordentligt kommer ligamenten också att stärkas.

Balans förbättras avsevärt genom att göra en-beniga knäböjningar, eftersom den som gör träningen måste hitta en balanspunkt på ett ben under hela rörelsen av träningen. Detta kan vara svårt i början och kan ta lite övning innan det är möjligt att hålla sig balanserad under hela rörelsen, folk som gör träningen för första gången kan vilja göra det medan de står nära en vägg eller ett annat stabilt objekt för stabilitet. Övningen kräver också en ganska hög nivå av samordning och koncentration, eftersom flera rörelser äger rum på en gång under träningen. Den som gör övningen måste koncentrera sig på att hålla ryggen rakt, förlängt benet, musklerna engagerade, kärnan som stöder ryggraden och balansen pekar ordentligt.

Om det görs på rätt sätt, kommer enbensinställningar också att förbättra flexibiliteten, eftersom musklerna i båda benen krävs för att arbeta i extrema positioner, både genom att böjas och sträckas ut. Den upprepade rörelsen, kombinerad med en ordentlig sträckningsrutin före och efter träningen genomförs, förbättrar flexibiliteten snabbt och effektivt. Det är viktigt att värma upp ordentligt innan du gör ena benkroppar, eftersom sträckning av musklerna till dessa ytterligheter utan att sträcka eller värma upp kan leda till skada.