Vad är några bra tillbakaövningar?

Om du lider av ryggsmärta, speciellt ryggmärg, finns det ett antal bra tillbaka övningar som är tillgängliga för att lindra tillståndet. Innan du tar på dig en ny träningsplan, är det lämpligt att konsultera en sjukvårdspersonal.

En bra ryggövning är knä-bröststräckan som lindrar trycket i rygg och skinkor. Ligga platt på golvet, med båda händerna bakom knäna, dra knäna upp till bröstet tills du känner sträckan i din rygg och skinkor. Håll den positionen i minst tio sekunder, gradvis förlänga tiden till trettio sekunder efter att du gjort denna övning ett tag. Gör det här två till tre gånger om dagen för bästa resultat.

En annan av de många utmärkta bakre övningar som lindrar ryggsmärta är övre och mid-extensor. Börja i ett knäläge och sätt sedan med benen böjda under dig. Därefter böja din övre torso och armar så långt fram längs golvet som möjligt. Din mage bör pressas tätt mot dina lår. Skjut dina händer så långt fram som möjligt, samtidigt som du trycker dina skinkor så långt ut som möjligt. Du borde känna övre och bakre sträckan. Återigen, håll i minst tio sekunder, så småningom förlängning till trettio sekunder. Gör detta också, två till tre gånger om dagen.

Tillbaka övningar behöver inte bara involvera stretching. Att stärka musklerna i ryggen är ett annat sätt att hjälpa till att lindra ryggont. Ett sätt att göra detta innebär att du ligger platt på golvet, med armarna nere vid dina sidor, knäböjda och fötter som ligger platt på golvet. Lyft upp skinkorna långsamt från golvet, håll magen tätt. Håll den här positionen i tre sekunder och sänk sedan skinkorna ner till golvet igen. Det är inte nödvändigt att höja skinkorna högt från golvet, en liten ökning är tillräcklig. Upprepa denna övning tio gånger och försök att göra en till två sessioner per dag. Detta kan vara en av de mest kraftfulla tillbakaövningarna.

Ett annat sätt att stabilisera stammen innebär att man ligger platt på golvet och höjer ett ben uppåt. Det andra benet bör hållas böjd så att foten är platt på golvet. Höj inte benet högre än vad som känns bekvämt. Över förlängning kan faktiskt skada, inte hjälpa, baksidan. Håll i räkningen av tio, och lägg sedan upp det upphöjda benet, rit det upp så att benet är böjd och foten vilar på golvet. Höj sedan det andra benet. Upprepa fyra gånger med varje ben.