Vad är några hälsosamma frukostidéer för barn?

En hälsosam frukost är ett bra sätt att börja dagen. Det kan hjälpa till att vakna, uppdatera och få ett barn redo för dagen. Studier har visat att en bra frukost, full av hälsosamma val, kan hjälpa ett barn att fungera bättre i skolan. En hälsosam frukost kan också bidra till att bekämpa barns fetma, eftersom människor som äter en full frukost tenderar att konsumera färre kalorier under resten av dagen.

Det finns många hälsosamma frukostidéer för barn. En hälsosam frukost innehåller val från flera livsmedelsgrupper. Hela spannmålssallad, en frukt och en skål med vitaminrik flingor är ett alternativ. Ägg, särskilt omeletter med ost och grönsaker, är en annan.

En av de bästa hälsosamma frukostidéerna är hemlagad havregryn. Det här är inte de smaksatta sakerna i paketen. Äkta havregryn innehåller näringsämnen, hjälper till att förhindra cancer och är full av fiber. Havregryn kan smaksättas på alla sätt, med jordnötssmör, frukt eller något annat som dina barn kan njuta av. Äppel och kanel och lönn med brunt socker är två populära val som är lätta att göra.

En färsk fruktsallad, serverad med mjölk och toast, är en bra hälsosam frukostidé för barn som vill ha något lite sötare. Klippta äpplen, päron, ananas, jordgubbar, bananer och druvor ger ett bra frukostalternativ. För en sötare touch, blanda i lite honung. Yoghurt kan blandas i eller serveras på sidan.

För mer originella hälsosamma frukostidéer, prova en frukost taco eller quesadilla. Fylld med ägg, ost, korv och grönsaker, är dessa frukostalternativ roliga för barnen. Serveras med frukt, jordnötssmörsteg och ett glas mjölk, det ingår i en komplett frukost. En annan rolig idé är att servera en banan, krossad med jordnötssmör, i en helvete bulle. Strö på några russin och servera med mjölk.

Det finns många hälsosamma alternativ för frukost på språng. Färsk frukt är en bra idé. Så är en yoghurt kopp eller ett rör. Ostbitar är ett annat alternativ. Trail mix eller fullkorn muffins är några andra hälsosamma frukostidéer för barn.

Friska frukostidéer för barn är lätta att hitta. Gör maten intressant, till exempel frukosttaco eller personlig havremjöl, och barnen kommer inte ens att märka att de äter hälsosam mat. Att äta en hälsosam frukost är väsentlig för växande kroppar. Börja på morgonen rätt kan vara det första steget till en bra dag.