Vad är symtom på en sinusinfektion?

Ett antal symtom är förknippade med sinusinfektioner, även om de kan variera beroende på typ av infektion. Sinusinfektioner klassificeras som akuta, vilket innebär att de uppkom plötsligt eller kroniskt, vilket indikerar ett långsiktigt problem, och de är ytterligare uppdelade av regionen. I alla fall är det en bra idé att söka medicinsk behandling för en sinusinfektion, eftersom tillståndet kan bli ganska smärtsamt och potentiellt farligt om det får gå för långt. En läkare kan diagnostisera infektionen och ge lämplig medicinering.

Du kan också höra en sinusinfektion som kallas bihåleinflammation. En form av sinusinfektion är etmoiden, som ligger bakom ögonen. Det är också möjligt att få en maxillary infektion, som attackerar bihålorna bakom kinderna. Frontus bihåleinflammation inträffar bakom pannan, medan sphenoid bihåleinflammation har sitt huvudkontor bakom ögonen och i övre delen av huvudet. Alla dessa tillstånd kan orsakas av ett antal saker, inklusive svamp eller bakteriell infektion eller en förkylning som blockerar bihålorna, hindrar dem från att tömma och låta infektion sätta in.

Ett av de mest berömda symtomen på en sinusinfektion är ett tryck runt huvudet, vanligtvis i det område där infektionen är belägen. Detta tryck kan känna sig ganska intensivt, och det är ofta åtföljt av ömhet och puffiness, vilket indikerar att kroppen är irriterad av infektionen. Många människor upplever huvudvärk när de får en sinusinfektion, tillsammans med feber och en allmän känsla av att bli körd. Öravärk är inte heller ovanligt.

Det är också möjligt att se en särskild urladdning av slem, vilket kan vara lite av färg på grund av infektionen. Om bihåleinflammation attackerar regionen runt ögonen kan sinusinfektionen förklara sig med en rinnande urladdning från tårkanalerna. Vissa människor får också hosta, och sinusinfektion leder generellt till trängsel, eftersom bihålorna inte kan tömma ordentligt.

Beroende på hur långt längs sinusinfektionen finns det ett antal behandlingsalternativ. Många läkare börjar med ett antiinflammatoriskt läkemedel, för att se om det leder till infektionen och antibiotika kan också användas. Vissa patienter använder nässprayer och netpottar, eller försök att ånga sina huvuden över en skål med varmt vatten och under en handduk för att försöka få sina bihålor att öppna sig. Människor kan också uppmuntras att komma till orsaken, särskilt om det är allergier, för att förhindra en återkommande sinusinfektion.