Vilka är de bästa äventyrsutbildningstipsen?

Utbildning för ett äventyrsrunda börjar med att definiera ett mål, vara medveten om nuvarande träningsnivåer och bedöma styrkor och svagheter. Med den informationen kan racers planera ett träningsplan för äventyrsbanan baserat på hur mycket tid det finns före loppet och hur mycket tid varje dag finns tillgänglig för träning. Den första fasen av äventyrsutbildning bör ägnas åt att bygga upp en bra baskardiovaskulär fitnessnivå. När loppet blir närmare, bör racers öka hastigheten och intensiteten, efterlikna förhållanden som kommer att vara på plats under loppet, till exempel träning på natten och inkorporering av kullar i träning. Att utveckla överlägsna navigeringsförmåga är också avgörande för att framgångsrikt slutföra ett äventyrsspel.

Äventyrsracing kombinerar vanligtvis uthållighetstävling i två eller flera discipliner med orientering eller navigering. Längdskidåkning, mountainbike, kajakpaddling, simning eller ridning är vanliga uthållighetsaktiviteter under äventyrsracing, men andra aktiviteter kan vara inblandade. Raser kan vara från två till 24 timmar eller längre.

På grund av verksamhetens ansträngda och varierade karaktär krävs en stark aerob bas innan träning påbörjas. Utbildning bör också innehålla styrka och navigeringsförmåga. Typiska träningsplaner sträcker sig från 3 till 6 månader före tävlingen, beroende på tävlings svårighetsnivå.

Den första äventyrsutbildningsfasen håller vanligtvis 2 till 5 månader och är inriktad på att utveckla uthållighet och arbeta på svaga områden. Utbildning adresserar vanligtvis varje händelse i proportion till dess längd under den aktuella händelsen. Undantaget skulle vara att ta itu med svaga områden. Till exempel, om en racer är en stark löpare men en svag simmare, bör mer tid ägnas åt att simma än att springa tills färdighet uppnås.

Den andra fasen av träning börjar vanligen ca 6 veckor före eventyrsportevenemanget. Under den här perioden bör racers bygga fart, uthållighet och se till att träna efterlikna de förhållanden som de kommer att möta under loppet. Racers kan behöva träna på natten, lägga till kullar, träna när trötta eller kalla, och träna medan du bär en tung pack. Om raceren kommer att använda nytt redskap under loppet är det dags att bryta in det.

Utveckling av navigations- eller orienteringsförmåga är väldigt viktigt under äventyrsträningsträning. Den hetaste raceren eller laget vinner inte nödvändigtvis tävlingen, vanligtvis vinnaren är den som har den bästa navigeringsförmågan. Fitness spelar ingen roll om racern inte vet vart hon ska gå.

Veckan före loppet släpar träningen bort och blir mycket lätt för att kroppen ska kunna tanka och få styrka för evenemanget. Dagen före äventyrsloppet ska raceren äta en välbalanserad måltid, hålla hydratiserad och sova gott natten framför. När dagen för tävlingen anländer, bör raceren koppla av och njuta av upplevelsen av äventyrsloppet.