Vilka är de bästa läroövningarna för seniorer?

Regelbunden motion kan öka hjärt- och andningsskydd, bränna kalorier, bibehålla benhälsa, förbättra muskelton och flexibilitet och bidra till övergripande fysisk och psykisk hälsa. Behovet av motion minskar inte med ålder, men fysiska förmågor gör i allmänhet ofta förbjudande av traditionella former av träning. Stol övningar kan vara en bra lösning för äldre vuxna. De bästa stolen övningar för seniorer är vanligtvis de som ökar hjärtfrekvensen, arbetar de stora ben- och armmusklerna, sträcker musklerna och främjar balans. Grundstolar övningar inkluderar axelkretsar, benhöjningar, bicepkrullar och sittande jumping jacks.

Jämfört med traditionella övningar leder stolen övningar för seniorer i allmänhet till mindre slitage på lederna, minskar sannolikheten för fall och minskar risken för överuttryck. Stolövningar kan vara ett bra alternativ för äldre vuxna som har svårt att stå. Övningarna kan också gynna seniorer med begränsad rörelse på grund av artrit, eller de som är begränsade till rullstol.

Aerobic eller cardio övning ökar hjärtfrekvensen, stimulerar cirkulationen och bränner kalorier. Regelbunden konditionsträning – 10 till 15 minuter minst fyra gånger i veckan – kan sänka blodtrycket, vilket minskar risken för stroke och njursjukdom. Exempel på kardioövningar som kan göras när du sitter är axelkretsar, armar, boxning, benhöjningar, knä-till-armbågslyftor och sittande hopphängslen. En av de bästa aerobic stol övningarna för seniorer klämmer helt enkelt till en rytmisk takt.

Styrketräning kan enkelt anpassas till stolen övningar för seniorer. Dessa typer av övningar hjälper äldre vuxna att behålla muskelton och styrka, och hjälper till att minska benförlusten. Exempel på styrketräning som kan göras när man sitter är benliftar, bicepkrullar med ett vägt föremål och isometriska armövningar. I allmänhet är isometriska övningar ett bra val för att bygga muskelstyrka eftersom de är lätta, effektiva och kräver ingen extra utrustning. Isometrics gropar en muskelgrupp mot en annan, såsom att pressa dina palmer hårt mot varandra.

Stretching övningar kan hjälpa till att hålla seniorer limber och deras leder lossna. Exempel på sträckor som kan göras när de sitter inkluderar nacke och höftrullar, överarmsarmsträckor och hand och fotböjning. Upprepade höjningar av tåren från golvet så högt som möjligt, medan du håller hälen på marken, är ett bra sätt att sträcka fotled och kalvsmuskler.

Balansövningar ökar kärnmusklerna och kan minska risken för fallande. Exempelvis kan balanseringsövningar vara lika enkla som att lyfta en eller båda benen från marken när man försöker hålla kroppsställningen. Människor som är ganska mobila kan stå och använda stolen att hålla fast vid samtidigt som man gör halvkvätt eller balanserar på ett ben. Seniorer kan också göra modifierade yoga poses och andning övningar för att flexera sinnet såväl som kroppen.