Vilka är de bästa tipsen för att bli gravid under ägglossningen?

Att bli gravid under ägglossningen innebär vanligtvis att ha sex så ofta som paret kan klara sig. Den bästa tiden för kön är något innan ägglossningen börjar. En mans sperma kan överleva inuti livmodern i flera dagar, så i en idealisk situation kan ha sex före ägglossningen maximera antalet spermier som väntar på ägget. Kön ska fortsätta genom ägglossningen och lite efter det. Dessutom när man blir gravid under ägglossningen är det viktigt för mannen och kvinnan att undvika ohälsosamma beteenden som kan öka risken för fosterskador eller lägre fertilitet.

Många läkare säger att det är oklokt att bli för upptagen i den exakta tidpunkten för sex när man försöker bli gravid. De par som har sex oftast verkar som regel ha den största framgången för att bli gravid under ägglossningen. Om ett par är för tekniskt om processen kan det ibland bli nästan mekaniskt för dem, vilket kan göra könet mindre roligt, vilket kan leda till mindre övergripande kön.

Det finns studier som föreslår en koppling mellan kvinnlig orgasm och graviditet. Denna idé är inte bevisad, men vissa forskare tror att sammandragningar i livmodern under en orgasm kan hjälpa fertiliseringsprocessen tillsammans. Det är också generellt sant att par som gillar sex mer kommer att vara mer angelägna om att göra det så mycket som möjligt, vilket ofta är en viktig aspekt för att bli gravid.

En sak som kan vara viktig när man blir gravid under ägglossningen innebär att de sexuella ställningarna används. Om läget tillåter att spermierna dräneras från vagina under eller omedelbart efter handlingen, är det i allmänhet inte mekaniskt idealiskt, även om graviditeten fortfarande kan hända. Vissa läkare rekommenderar också att kvinnan spenderar tid efter handlingen i en position som håller spermierna att tömma ut, men nödvändigheten av detta är generellt okunnig, och det är säkert möjligt att bli gravid utan att göra det.

Kvinnor tar ofta sin temperatur och använder olika andra tekniker för att bestämma om de är ägglossande. En sak som kan vara till hjälp är att övervaka livmoderhalsslem. När en kvinna närmar sig ägglossningen blir cervikal slem i allmänhet tjockare. För att maximera möjligheten att bli gravid under ägglossningen kan par kanske öka sin sexuella aktivitet när den livmoderhalsiga slemmen förtorkas. Detta kan hjälpa dem att taga saker effektivt så att det finns spermier när ägget kommer.