Vilka är de bästa tipsen för att sänka blodsocker?

Högt blodsocker, även känt som hyperglykemi, inträffar när de processer som normalt reglerar överföringen av glukos från blodomloppet till cellerna inte fungerar ordentligt. Ofta ett symptom på diabetes, högt blodsocker kan leda till huvudvärk, trötthet, illamående, förvirring eller till och med koma om de lämnas obehandlade. Lyckligtvis finns det flera metoder för att sänka blodsockret. Dessa inkluderar medicinering, motion, dietförändring och förebyggande testning.

Att ta alla föreskrivna hyperglykemidoser precis som angivet är en av de mest tillförlitliga metoderna för att sänka blodsockret. En av de vanligaste hyperglykemimedikationerna är insulin, som vanligtvis tas via en injektion. Insulininjektioner kan vara avgörande för att sänka blodsockret eftersom de tillfälligt kan korrigera eller förbättra kroppens förmåga att överföra glukos från blodet till cellerna. En individ som fortsätter att bli hyperglykemisk medan han tar mediciner enligt hans läkares instruktioner bör besöka den läkaren för att få sin dos omvärderad.

Träning regelbundet är en annan vanligt pålitlig metod för att sänka blodsockret. En individ med en tendens till hyperglykemi bör försöka träna på en nivå som höjer sin hjärtfrekvens i cirka 30 minuter varje dag. Att göra det förbättrar inte bara kroppens förmåga att hantera insulin, men har också de extra fördelarna med att stärka hjärtat och brinnande kalorier.

Att ändra kost kan också vara ett användbart verktyg för att sänka blodsockret. Overeaters och de som konsumerar stora mängder socker kan tycka att de ofta blir hyperglykemiska. För många av dessa individer, kan några enkla förändringar i kosten, såsom att ersätta frukt för godis eller kontrollerande delstorlekar, bidra till att minska förekomsten av hyperglykemi. En läkare kan rekommendera en hälsosam matplan för personer med hyperglykemiska tendenser eller kan erbjuda förslag till dem som har svårt att hålla sig till en dietplan.

Kanske är det mest effektiva verktyget för att sänka blodsockret förebyggande testning. Diabetiker och andra med hyperglykemiska tendenser bör testa sitt blodsocker så ofta som läkaren har instruerat. Genom att kontinuerligt övervaka blodsockernivån är det möjligt att “fånga” en förekomst av hyperglykemi medan den fortfarande är i ett tidigt utvecklingsstadium. Den hyperglykemiska individen kan sedan behandla förekomsten direkt, med hjälp av de metoder som rekommenderas av hans läkare. Genom att fånga och behandla högt blodsocker tidigt kan individen ofta undvika de allvarliga biverkningarna av avancerad nivå hyperglykemi, vilket kan innefatta nerv- eller synskador eller till och med koma.