Vilka är de bästa tipsen för körning?

Konditionering är processen att konditionera kroppen för att bli starkare, utveckla bättre uthållighet och bygga styrka för att bli en bättre löpare. De flesta tränar konditionering när de tränar för en viss händelse, som en tävling. Några av de bästa tipsen för att köra konditionering innefattar att olika typer av körning görs och gör det säkert att balansera mellan träningspraxis och styrketräning.

Självklart är faktisk körning en av de största delarna av konditionering. Det finns några olika metoder för att försöka förbättra både ens uthållighet för avståndskörningar, såväl som sin hastighet. Den första är att variera terrängen. Även om det bara går på platt mark är det effektivt att gå ner i vikt och komma i form, springa på varierad terräng som att springa upp och ner kullar, eller till och med genom skogen, arbetar olika muskelgrupper i benen och gör en starkare löpare. Om man bara kan springa på en löpband, var noga med att variera lutningen regelbundet.

Ett annat tips för att köra konditionering är att använda intervallträning. Löpare sätter ofta in sprintperioder i sina löpande träningspass, vilket är ett utmärkt sätt att öka den totala hastigheten. Till exempel kan man köra i normal takt i ett eller två minuter, sprinta sedan i 30 sekunder, springa normalt i ytterligare en minut eller två, och så vidare. För varje löpande träning är det viktigt att hålla koll på information som avstånd, tid och hjärtfrekvens, som alla kan användas för att spåra konditioneringsförloppet.

Förutom att helt enkelt köra för konditionering kan man också prova andra metoder för aerob konditionering, såsom cykling eller simning. Dessa hjälper också till att öka uthålligheten och arbeta olika muskelgrupper i hela kroppen. Det är också viktigt att använda styrketräning som en del av ett konditioneringsprogram. Övningar som squats, lunges och benpressar på en presspress maskin är alla viktiga för att bygga upp styrka i benen. Buk- och ryggmusklerna bör också fungera, förutom armarna, var noga med att ge kroppen en dag eller två för att återhämta sig efter varje styrketräning.

Slutligen, när man kör konditionering, är det viktigt att vara limber och att sträcka efter varje träning. Var noga med att värma upp före varje körning genom att gå snabbt, eller genom att jogga långsamt. Uppvärmning och nedkylning för varje träning är ett av de bästa sätten att förebygga skador och för att säkerställa att kroppen ökar stadigt i styrka och fysisk kondition.