Vilka är de bästa tipsen för undervisning av barn med autism?

Undervisning barn med autism kan vara utmanande, men det finns några metoder som gör det möjligt att framgångsrikt utbilda dem med detta tillstånd. En av de viktigaste övervägandena är att de flesta autistiska barn bäst med regelbundna rutiner, eftersom de är resistenta mot plötslig förändring. De flesta lärare kan använda detta till sin fördel, eftersom skolan typiskt är ganska strukturerad till att börja med. En annan sak är att plötsliga höga ljud och ljusa ljus kan skada autistiska barn, så att de bör undvikas i klassrummet när det är möjligt samtidigt som de undervisar barn med autism. Slutligen bör det noteras att många autistiska studenter tenderar att lära sig genom visuella signaler, såsom bilder och demonstrationer.

Majoriteten av autistiska studenter gör det bra på ett bestämt schema, och gör samma uppgift samtidigt nästan varje dag. Eftersom den typiska skolan följer samma rutinmässiga dagar måste lärare utnyttja denna detalj. Självklart utgår vissa lärare att barn blir uttråkad med rutin, och försöker lägga till i andra aktiviteter för att hålla klassen frisk. Om en pedagog som undervisar barn med autism vill lägga till en uppgift i rutinen är det ofta bäst att göra det gradvis, snarare än plötsligt. Annars finns risken att förlora fördelen med det strukturerade schemat som så många autistiska barn har det bra med.

Inte bara gör många studenter med autism objekt till oväntad förändring, men de tycker ofta också om plötsliga ljud. Till exempel kan högtalarna i ett skolmeddelande system skrämma dem, liksom ljudet av en klocka eller summer. Även stolar som skrapar mot golvet är ofta obehagliga för autistiska elever, fast det här kan lösas genom att fästa tennisbollar i varje stolben eller genom att mattan i klassrummet. Dessutom kan ljusa ljus också skrämma barn med autism, så de kan lära sig bäst när de placeras borta från lysrör, till exempel nära ett fönster eller i ett mörkare hörn av rummet.

När man lär barn med autism är det viktigt att komma ihåg att de ofta lär sig bäst med hjälp av visuell instruktion. Av den anledningen är det inte troligt att det kommer att påverka studenterna för att stå i klassrummets framkant och prata om ett ämne. I stället rekommenderas de som lär barn med autism att instruera lektionen med hjälp av bilder, videor eller till och med en live demonstration med hjälp av leksaker eller vanliga föremål. Till exempel kan det vara lättast att lära autistiska barn att räkna till tio när de visar tio leksaker under lektionen, eftersom det gör det möjligt för dem att visualisera det.