Vilka är de bästa tipsen för uthållighet näring näring?

Endurance Atlet Nutrition kommer att innehålla en betydande mängd kolhydrater och protein, samtidigt som mängden fett som idrottaren förbrukar minskar. Kolhydrater är nödvändiga för energiproduktion, medan protein är användbart för att reparera och bygga muskler. Fett, medan det är användbart till viss del, borde inte vara en stor del av uthållighetsutövare näring eftersom det är svårt för kroppen att smälta, och det är långsamt att brinna, vilket betyder att användbar energi inte lätt kan skapas av den. Kolhydrater skapar snabbare lagringsenheter i kroppen, och de borde vara en stor del av varje måltid före måltid.

Kroppen använder glykogen för bränsle vid körning, cykling eller simning av långa avstånd. Glykogen är en lagrad form av kolhydrater som är lättillgänglig för användning som bränsle i kroppen. Att skapa en uthållighetsutbildningsplan som innehåller en betydande kolhydratnivå skapar i sin tur stora butiker av glykogen. Hela korn och vete är bra källor till kolhydrater, liksom bönor, frukt och grönsaker. Livsmedelsbutikerna bör innehålla stora mängder av dessa fiberfibrer, och majoriteten av idrottarens kaloriintag bör baseras på kolhydrater.

Fett, å andra sidan, bör begränsas i uthållighetsplaner för idrottare. Godis, godis, kakor och choklad bör begränsas eller undvikas helt och hållet. Fett kan inte brännas så fort som glykogen, och det tar kroppen längre att smälta fettämnen. Protein är en viktig del av uthållighetsutövare näringsämnen, men man bör komma ihåg att överflödigt proteinintag kommer att lagras som fett, vilket visar sig vara kontraproduktivt för idrottaren.

Den rätta mängden protein kan hjälpa till att bygga och reparera muskler, så protein bör vara en viktig del av uthållighetsutrottningens näring. De flesta vuxna behöver faktiskt inte mycket protein i sina dieter, men uthållighetsutövare behöver fördelarna med protein mer än genomsnittet vuxen. Kött är en bra källa till protein, men uthållighetsutövare bör vara noga med att välja magert kött som kyckling eller fisk. Undvik rött kött om möjligt, eftersom fetthalten är mycket högre.

Att äta för mycket protein kan leda till fettlagring och uttorkning, så man borde undersöka exakt hur mycket protein som behövs i hans eller hennes diet. Mängden proteiner, kolhydrater och fetter som behövs för en individ är i allmänhet baserad på hans eller hennes vikt, men att besöka en nutritionist eller professionell tränare är ett mer korrekt sätt att bestämma vad individens kostbehov är.