Vilka är de högsta antioxidantväxterna?

Bland de högsta antioxidantplantorna är de som producerar chili peppar, broccoli, fänkål, honungsbär eller kaprifol och jordgubbar. Andra bär som producerar naturliga antioxidanter inkluderar blåbär, hallon och acai berry. Många antioxidantväxter som ger friska örter och antioxidantgrönsaker, som persilja, kale och röda betor, kan köpas från en lokal matvaror eller till och med odlas i en inhemsk trädgård.

Antioxidanter som finns i örter, frukter och grönsaker skyddar kroppen mot cellulär skada som normalt skulle orsakas av syremolekyler, annars kända som fria radikaler. Medan fria radikaler är naturligt förekommande i kroppen, kan yttre influenser som förorening, cigarettrökning och en mängd olika infektioner också skapa ett överflöd av fria radikaler. När de ingår i kosten och kombineras med en hälsosam livsstil, kan antioxidanter skydda sig mot fria radikaler och vara till stor nytta för människans övergripande hälsa. Medan de ofta säljs i tablett, extrakt och andra förpackade former, antioxidantväxter, frukter och grönsaker är de mest naturliga källorna för att erhålla denna friska ingrediens.

Antioxidantväxter, som tomatplantor och paprikaväxter, är känsliga för extrema väderförhållanden, men uppskattas för deras enorma hälsofördelar. Regelbundet konsumerar dessa och andra källor till antioxidanter hjälper till att främja hälsosam åldrande och hjälpa till att skydda kroppen mot sjukdomar och farliga hälsoförhållanden, såsom cancer och högt kolesterol. Dessa antioxidant grönsaker är lätta att förbereda i sallader och kan hittas i de flesta livsmedelsbutiker året runt.

Högt i C-vitamin uppskattas också potatis för att den höga antioxidantfördelen vardera innehåller. Forskning har till och med visat att de, som potatisåldern, upplever också olika grader av antioxidantnivåer. Mörkare potatisorter, såsom mörkröd och lila potatis, tenderar också att ha högre antioxidantegenskaper än ljusare potatisar.

Vissa örter pryds också av hälsoentusiaster som goda källor till antioxidanter. Till exempel anses örter som kullrot vara höga antioxidantväxter som stöder god hjärthälsa. Andra antioxidant örter inkluderar grönt te, indisk krusbär och helig basilika.

Medan antioxidantväxter tjänar som utmärkta källor till antioxidanter, erbjuder andra träd och deras frukter samma hälsofördelar. Exempel är vattenmelon, vindruvor, körsbär citroner, apelsiner, mango och granatäpple. Torkade frukter, såsom aprikoser och svampar, anses också av hälsoentusiaster vara mycket goda antioxidant frukter. Många fullkorn är också bra antioxidantkällor, liksom solrosfrön och sojabönor.